rob006 Wersja v0.3.6 Dodano wsparcie dla nowych rozszerzeń: clarkwinkelmann/flarum-ext-colorful-borders clarkwinkelmann/flarum-ext-passwordless fof/impersonate Wszystkie zmiany: v0.3.5...v0.3.6. Aby zaktualizować: composer update rob006/flarum-lang-polish php flarum cache:clear Tłumaczone w większości przez @yv7pmrlcem.
yv7pmrlcem rob006 mam problem z php flarum cache:clear: PHP Parse error: syntax error, unexpected '[', expecting ')' in /home/hosting/idklienta/domena/flarum/site.php on line 46 Parse error: syntax error, unexpected '[', expecting ')' in /home/hosting/idklienta/domena/flarum/site.php on line 46 oraz jakaś informację przy pierwszej komendzie: Package mtdowling/cron-expression is abandoned, you should avoid using it. Use d ragonmantank/cron-expression instead.
rob006 yv7pmrlcem To raczej nie ma związku z paczką językową. Jeśli masz ogólny problem z Flarum, załóż osobny wątek na forum. Ale w ciemno obstawiałbym jakąś starą wersję PHP. Komunikat z Composera możesz zignorować.
yv7pmrlcem @rob006 wydałbyś jeszcze dzisiaj aktualizację? sprawdź jeszcze tylko clarkwinkelmann-scratchpad, nie jestem pewny co do 3 tłumaczeń
rob006 yv7pmrlcem Najpierw muszę przejrzeć nowe tłumaczenia - rzuciłem tylko okiem i znalazłem trochę błędów i łamańców, chcę to chociaż z grubszą poprawić zanim wypuszczę nową wersję. Jeśli zależy ci na nowych tłumaczeniach, możesz zainstalować wersję niestabilną bezpośrednio z brancha: composer require "rob006/flarum-lang-polish:0.3.x-dev"
rob006 Wersja v0.3.7 Dodano wsparcie dla nowych rozszerzeń: clarkwinkelmann/flarum-ext-email-as-display-name clarkwinkelmann/flarum-ext-scratchpad clarkwinkelmann/flarum-ext-silent-mailchimp fof/discussion-language studosi/mail-filter zhujia18/chevereto Zaktualizowano tłumaczenia dla rozszerzeń: fof/upload Wszystkie zmiany: v0.3.6...v0.3.7. Aby zaktualizować: composer update rob006/flarum-lang-polish php flarum cache:clear Tłumaczone w większości przez @yv7pmrlcem. Na ten moment przetłumaczone są wszystkie znane mi rozszerzenia. 🎉
rob006 Wersja v0.3.7.1 Ogólne usprawnienia: Aktualizacja tłumaczeń głównego silnika Flarum. Zaktualizowano tłumaczenia dla rozszerzeń: clarkwinkelmann/flarum-ext-scratchpad fof/moderator-notes Wszystkie zmiany: v0.3.7...v0.3.7.1. Aby zaktualizować: composer update rob006/flarum-lang-polish php flarum cache:clear
Robertos Witam. Jeżeli ktoś napisze do mnie prywatną wiadomość, to na maila przychodzi bez spolszczenia "Hey username username posted in a private discussion with you as recipient, titled ... Gdzie to mogę zmienić ? W którym pliku ?
yv7pmrlcem Robertos Chcesz zmienić ten tekst, tak? Spróbuj pluginem https://discuss.flarum.org/d/11178-friendsofflarum-pretty-mail
rob006 Robertos Niestety Flarum i większość rozszerzeń nie wspiera tłumaczeń dla wiadomości e-mail. Żeby to osiągnąć trzeba albo podmienić szablon w samym rozszerzeniu (najlepiej poprzez zrobienie forka i użycie go w composer.json) albo właśnie jakaś wtyczką. Tu masz plik z szablonem dla tej wiadomości:https://github.com/FriendsOfFlarum/byobu/blob/cac53a37fe652bc940167f85de1fccfc5dc0d8e6/resources/views/emails/privateDiscussionReplied.blade.php.
Robertos @yv7pmrlcem posiadam te rozszerzenie, ale w nim nie ma własnie tego, żeby zmienić. Zmieniłem bezspośrednio w pliku i powinno działać 🙂
rob006 Robertos Zmieniłem bezspośrednio w pliku i powinno działać ...do następnej aktualizacji, która nadpisze twoje zmiany. 🙂
Robertos To niestety trzeba będzie pamiętać bo w plikach tylko dwa razy grzebałem. Raz, aby przypięte wiadomości były zawsze na górze forum i teraz to tłumaczenie. @rob006 można wiedzieć, jakie forum prowadzisz ? Bo widzę że ogarnięty jesteś, a ja będę szukał pomocy przy aktualizacji forum i dodatków, bo niestety sam zabardzo nie ogarniam.
rob006 Robertos Z aktywnych to ogarniam technikalia tylko na https://forum.gg.deals/, ale to też nie jest moje forum, i jest trochę do tyłu z aktualizacjami. W praktyce nie pracuję z Flarum, bardziej hobbystycznie obserwuję projekt. 😉
rob006 yv7pmrlcem Tajemnica 😉. To nie jest też standardowe Flarum, patchowaliśmy je w kilku miejscach, dlatego nie śpieszno nam z aktualizacją, bo to więcej pracy niż composer update.