Zawsze możemy złączyć siły odnośnie przyszłych aktualizacji ?
Polish language pack
Mam małą sugestię - czy mógłbyś do "Coś poszło nie tak podczas ładowania pełnej wersji strony." dodać "Usuń proszę pliki cache z historii przeglądarki i spróbuj ponownie."? W większości przypadków właśnie ta czynność pomaga, a sugestia dla nieobeznanych użytkowników byłaby bezcenna. ?
Dzięki. Dzisiaj wieczorem będę chciał zrobić małą aktualizację, więc postaram się to dodać.
Aktualizacja trochę przeciągnęła się w czasie, ale już jest dostępna.
Zmiany:
- Dodana sugestia Veriael – brzmi to teraz tak: Coś poszło nie tak podczas ładowania pełnej wersji strony. Jeśli problem będzie się powtarzał, wyczyść pamięć przeglądarki (cache) i spróbuj ponownie.
- Dodane tłumaczenie informacji o dodaniu/usunięciu tagów (zgłoszone przez @Yarks – tutaj).
- Poprawka tłumaczenia polubienia postów.
- Ujednolicenie – wpis zamiast post.
LukaszFlorczak Witaj. Jak wygląda na tą chwilę spolszczenie forum? Nadal tylko od strony użytkownika czy administracja też?
I wiesz może gdzie znajde jakieś działające forum w PL?
teraz tylko od strony użytkownika.
- Edited
Łukasz, od początku opracowywałem tłumaczenie (niepublicznie). Jednak kilkukrotne zmiany w plikach oraz brak wsparcia dla płci, o które walczyłem tu od dawna, zostało przerzucone na wersje dalszą niż pierwsza stabilna. Stąd na finalne dopracowane tłumaczenie trzeba będzie poczekać. Ja po prostu nie mam ciśnienia, a nie lubię robić rzeczy na pół gwizdka. Dlatego nie udostępniałem tłumaczenia dotąd.
@_Sheriff_ Wersja, którą ja udostępniam jest tylko dla użytkownika. Tłumaczenie panelu administracyjnego według mnie na ten moment nie ma w ogóle sensu. Ktoś kto w tym momencie poradzi sobie z instalacją, myślę, że ogarnie panel administracyjny po angielsku ? Ale tłumaczenie jest na GitHubie, więc jak tylko ktoś jest chętny do tłumaczenia panelu administratora, to zapraszam.
Co do działającego forum, to ja wykorzystuję Flarum w jednym małym projekcie, ale jest on niepubliczny. Było też forum, o którym pisał wcześniej Yarks, ale szybko zakończyło swój żywot. Innego polskiego nie znam, zresztą w sumie to nawet nie szukałem ?
amdad Jasne, rozumiem. Ja zrobiłem, bo potrzebowałem, a Flarum mimo bycia w wersji beta, najlepiej spełniało wymagania jakie miałem, więc przy okazji się podzieliłem. Zobaczymy jak będzie jak będą się pojawiać jakieś aktualizacje, ale mam nadzieję, że uda mi się też udostępniać w miarę równolegle aktualizacje tłumaczenia ?
Nie dziwię się nie dziwię ? Jesteśmy tu z tego samego powodu. Flarum już jest świetne dzięki swojej prostocie i jakości. No i po prostu działa. Dlatego pomimo postoju ludzie trzymają się projektu.
Warto dodać że falrum jest ciągle w wersji Beta jak wyjdzie pierwszy oficial to spolszczenie admin panelu sie przyda. Pozdrawiam.
Fajnie byś zrobił step by step jak to instalować ? a tak to spoko.
PiotrJasiek xD po co ... ? nie no widomo jak wyjdzie oficialne relase to spolszczymy ?. Pozdrawiam