Witajcie!
Ponieważ zacząłem używać Flarum w prywatnym projekcie, który mam nadzieję, będzie rozwijany przez dłuższy czas, postanowiłem przy okazji równolegle z nim rozwijać polskie tłumaczenie, z racji tego, że nie znalazłem lokalizacji do aktualnej wersji, a poprzednie raczej szybko kończyły swój żywot.
Repozytorium: https://github.com/lukaszflorczak/flarum-ext-polish
Instalacja: composer require lukaszflorczak/flarum-ext-polish
Na ten moment wszystkie teksty po stronie użytkownika dla wersji 0.1.0-beta.6 powinny być przetłumaczone (a przynajmniej ja nie zauważyłem braków po stronie swojego projektu). Starałem się uwzględniać specyfikę języka polskiego (np. w kwestii form żeńskich/męskich itp.), jednocześnie zachowując zwięzłość komunikatów.
Jeśli zauważycie braki lub błędy w tłumaczeniu lub będziecie mieli sugestie odnośnie zmiany tłumaczenia, proszę o zgłaszanie tego na Githubie. Postaram się odpowiedzieć na wszystko.
Na ten moment nie planuję tłumaczyć panelu administracyjnego. Teksty po stronie użytkownika chciałbym tłumaczyć i udostępniać możliwie najszybciej po wyjściu kolejnej wersji Flarum.
PS. To moja pierwsza paczka do Composera i wydaje mi się, że dodałem wszystko prawidłowo, jednak z góry przepraszam, jeśli wystąpiłyby jakieś problemy.